manieren om tuinkamer te transformeren

Heb je een tuinhuis of blokhut in de tuin maar doe je er weinig mee? Dit probleem kun je aanpakken door zelf de handen uit de mouwen te steken of investeringen te maken. Hierbij kun je zo ver gaan als je zelf wilt en vervolgens eerst het een en later het ander aanpakken. Gebruik deze vier tips om je te inspireren.

1. Pak de inrichting aan

Misschien heb je een prima tuinkamer aan de buitenkant, maar is de binnenkant niet zo sfeervol. Hierdoor kan het zijn dat je geen zin hebt om er gebruik van te maken. Daarom kun je bijvoorbeeld de binnenkant voorzien van een nieuw likje verf. Een houten tuinhuis kun je zo omtoveren tot een sfeervol mediterraan vakantiehuisje door bijvoorbeeld een muur turquoise te verven. Vervolgens maak je het geheel af met bijpassende vloerkleden, kussens, sfeervolle meubels en andere spullen.

2. Bouw je huisje om tot feestruimte

Geef je graag regelmatig een feestje of heb je altijd al graag je eigen café willen hebben? Dan is je tuinkamer wellicht de ideale ruimte hiervoor. Met statafels, slingers aan de muur, gekleurde verlichting, een discobal en een rookmachine kom je al een heel eind. Natuurlijk kun je ook gaan voor een dj-tafel, een bar of een voetbaltafel. Het ligt er voor een groot deel aan of je genoeg ruimte hebt in je tuinhuis en natuurlijk moet je bepalen met welk budget je aan de slag gaat.

3. Creëer een luxere uitstraling

Misschien vind je het niks om in je tuinhuis te zitten omdat het weinig luxe uitstraalt. Door je tuinkamer te verrijken met glazen schuifwanden kun je in één klap heel anders naar je overkapping kijken. Bovendien kun je met een glazen schuifwand zelf bepalen of je veel of weinig wind binnen wil laten komen. Zo kun je meer kanten opgaan dan met vaste muren.

4. Maak er een werkplek van

Waarom zou je jouw tuinhuis niet zo inrichten dat je er ook in kunt werken? Sinds de uitbraak van corona is thuiswerken normaler dan ooit. Maar het is niet voor iedereen fijn om te moeten werken in je keuken of woonkamer. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je werk altijd prominent aanwezig is en wellicht vind je het niet fraai om steeds tegen dat beeldscherm en toetsenbord aan te moeten kijken. Als je een kantoor maakt in je tuinkamer dan blijft de energie die je in je baan stopt onder de overkapping. Zit je werkdag erop, dan neem je je werk niet naar huis.