Vtwonen beurs 2016

Vorige week van 27 september t/m 2 oktober was de Vtwonen beurs 2016 in de RAI in Amsterdam. Op deze beurs staan allemaal verschillende merken en ontwerpers om hun mooiste producten te laten zien volgens de laatste woontrends van het moment. Voor mij was dit de eerste keer om naar de beurs te gaan, en ik neem jullie mee!

Op mijn verjaardag, 28 september, had ik een dagje vrij gepland dus om 10 uur ’s ochtends zaten we in de auto op weg naar Amsterdam. Helemaal tot in de puntjes voorbereid, want ik had zelfs de fotocamera meegenomen om de mooiste plaatjes te kunnen schieten. Helaas ben ik niet altijd even handig, dus toen we na een tijd lopen in de hal van de woonbeurs waren aangekomen kwam ik erachter dat ik de camera in de auto had laten liggen.. (blond) Daarom heb ik toch maar foto’s gemaakt met mijn telefoon om toch alle moois vast te leggen.

Een trend die je overal door de hele beurs terug zag was beton. Betonverf die op muren en vloeren gebruikt kan worden, werkbladen in de keuken van beton, tafels en krukjes van beton. Als betonliefhebber werd ik daar natuurlijk heel vrolijk van. Het liefste had ik de dag erna de laminaat uit de bovenverdieping gehaald en een pot betonverf over de vloer uitgesmeerd. Beton geeft een prachtig stoer, maar tegelijkertijd een rustig effect.

Een andere trend die ik zag waren kleine geglazuurde tegeltjes met een onregelmatige rand. Deze tegeltjes werden op de beurs in de badkamer gebruikt, als achterwand in een keuken, maar ook als bekleding van een schouw of als blad van een eettafel. Gebruik de tegeltjes in een witte kleur of kies voor een vergrijsde groene of blauwe tint en je bent helemaal hip dit seizoen.

Verder zijn veel warme aardetinten de trend van dit najaar en deze winter. Denk hierbij aan donkergroen, veel vergrijsde kleuren, okergeel en roestbruin. Laat de kleuren terugkomen op je muren of subtiel in je accessoires. Wat in ieder geval zeker is, is dat je huis meteen die ‘gezellig-met-de-kaarsjes-aan-binnen-op-de-bank-herfstsfeer’ ademt.

Ik heb eerlijk gezegd niet bijzonder veel nieuwe trends gezien, maar de styling van de verschillende kamers vond ik heel inspirerend. Ik heb heel veel mooie items en elementen voor in huis gezien, waardoor ik bijna de kriebels krijg om het een en ander in huis te veranderen.

We hebben de dag afgesloten met een kort bezoekje aan Loods5 (mijn favoriete woonwinkel!!) en ’s avonds zijn we gezellig gaan uiteten bij Loetje in Laren. Het was de perfecte verjaardag!

Ik heb een aantal foto’s van mijn favoriete opstellingen voor jullie gemaakt, enjoy!

img_5041 img_5044 img_5045 img_5047 img_5048 img_5049 img_5050 img_5057 img_5058 img_5064

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

2 gedachten over “Vtwonen beurs 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.