vtwonen les 1

Vtwonen cursus les 1

Een aantal weken geleden zag ik op Instagram dat vtwonen een online cursus organiseerde. Ik wist niet hoe snel ik me moest inschrijven, want eerlijk is eerlijk: hoe vaak kun je nou een cursus volgen van een vtwonen stylist? 1 September was het zover en ontving ik de e-mail met het eerste lesmateriaal. Ik wil jullie op Interior32 meenemen met mijn workshop!

De hele workshop draait om het maken van een woonplan. Kijk naar een ruimte in je huis waar je niet helemaal tevreden mee bent en richt deze ruimte opnieuw in, waarbij je rekening gaat houden met al je woonwensen voor deze ruimte. Stap voor stap gaat vtwonen styliste Kim van Rossenberg naar dit einddoel brengen in drie weken online video-instructies, checklisten en huiswerkopdrachten. Ook leuk om te weten, op Instagram is er een speciale hashtag aangemaakt zodat iedereen die aan de workshop meedoet zijn of haar voortgang kan delen!

We wonen nog niet heel lang in ons huis, dus er is niet echt een ruimte in huis waar ik een andere functie aan zou willen geven. De tuin daarentegen is nog steeds zoals de vorige bewoners hem achterlieten. Wel aangekleed met wat leuke bloempotten en planten, maar zeker niet zoals wij hem zouden hebben ingericht. Onze tuin is het volgende klusproject voor komend voorjaar, dus eigenlijk de uitgelezen ruimte voor deze workshop. Ik weet trouwens niet helemaal of dit de bedoeling is, maar hey een tuin moet je ook leuk inrichten 🙂

Zo ziet onze tuin er nu uit

De eerste stap is de functies  van je ruimte benoemen. Dit zijn de functies die ik in onze tuin wil terugzien:
× Relaxen
× Eten
× Opbergruimte voor de barbeque (nu staat er zo’n groot afdekzeil in het zicht en dat kan mooier!)

Bij de tweede stap ga je midden in je ruimte zitten of staan en je schrijft je plus- en minpunten op. Wat vind ik eigenlijk prima aan deze tuin en waar stoor ik me aan?
Positieve instelling, dus we beginnen maar met de plusplunten:
× De tuin ligt op het zuiden (BIG yay!)
× Een kant van de tuin heeft een klimopmuur (ook fijn in een verder betegelde tuin)
× Openslaande deuren van de woonkamer naar de tuin
× Onderhoudsvrij (dat wil ik ook zo houden)
× Er zijn al vijf lichtpunten in de tuin

Nu mijn minpunten:
× De aanwezige bestrating maakt de tuin erg onrustig
× Er is geen stopcontact in de tuin aanwezig
× Beperkte ruimte
× De huidige beplanting is niet onze smaak (lees: hele grote roze bloemen)
× Er zit een zwart doek over de schutting

Oke stap 2 is ook gedaan, nu moet er een plattegrond gemaakt worden. Dat mocht op papier, maar ook op de computer. Ik heb eerst een schets gemaakt op papier, zodat ik alle maten van de tuin rustig op papier kon kriebelen. Vervolgens heb ik online bij floorplanner.com een plattegrond met de juiste maten gemaakt. Hieronder zien jullie de plattegrond die ik gemaakt heb. Voor het gemak heb ik alle tuinmeubelen die we hebben eruit gelaten.

Plattegrond tuin

De laatste stap was om een woonwens te formuleren, waarin naar voren komt wat jij van je ruimte verwacht. Mijn woonwens is als volgt: ‘Een oase van rust waar je na een werkdag lekker kan relaxen, maar waar je ook met een groep vrienden heerlijk om tafel kan zitten.’

De volgende twee weken zal er ook weer een blog online komen over les 2 en 3 van de cursus.

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

3 gedachten over “Vtwonen cursus les 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.