Grand Designs uitgelichte afbeelding

Grand Designs, dé serie voor woonjunkies

Iedereen kent Netflix wel. Netflix is dé plek voor films en series te kijken, de keuze is bijna oneindig. Nadat ik Suits, Prison Break en dergelijke series gezien had was ik een beetje uitgekeken op Netflix. Tot vorige week, toen ontdekte ik namelijk de serie Grand Designs. Dé serie voor woonjunkies zoals ik.

Waar gaat grand designs over?

Grand Designs, een serie die mensen volgt tijdens het project van hun leven waarbij ze hun eigen droomhuis bouwen. De omstandigheden waarin deze mensen hun levensdroom proberen te verwezenlijken zijn vaak genoeg lastig te noemen. Ze hebben te maken met uitzonderlijk krappe budgetten, aannemers die failliet gaan, vergunningen die niet worden afgegeven en negatieve reacties uit de omgeving. Toch lukt het de mensen altijd om een geweldig resultaat neer te zetten.

Grand Designs 2

 

Wat vind ik van de serie?

Deze mensen zijn bijzonder gedreven en enthousiast in het verwezenlijken van hun ultieme droom, werkelijk niets kan deze mensen tegenhouden. Als ik in hun situatie zou zitten zou ik zeker weten de handdoek in de ring gegooid hebben haha!

Maar wat ik echt bewonder is dat het resultaat er altijd mag zijn. Hoe lastig het hele proces ook was om het huis te bouwen, hoe chaotisch de bouw ook verliep. Op het einde van de aflevering staat er altijd een huis waar je u tegen zegt. De interieurs zijn helaas soms wel het ondergeschoven kindje omdat een flink deel van het budget opgaat aan het huis zelf. Maar qua architectuur vind ik het een geweldig programma om te zien.

Grand Designs

Mocht je net als ik dus een woonjunkie zijn en waardeer je architectuur dan is deze serie vast ook iets voor jou! Ik vind het leuk om nieuwe series/ programma’s te ontdekken, welke woonprogramma’s kijk jij?

Psst.. ik ga weer verder kijken 😉

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram , Facebook & Bloglovin’