DIY: Budgetproof een nieuwe badkamer

Laura, een vriendin en collega, kocht vorig jaar samen met haar vriend een prachtig jaren ’30 huis in een karakteristiek dorpje in Midden-Limburg. Onlangs hebben ze hun badkamer prachtig budgetproof opgeknapt. Ik vroeg haar of ze er een gastblog over wilde schrijven et voilá, hierbij het debuut van Laura als blogger haha!

Vorig jaar kochten we ons droomhuis, een vrijstaande jaren ’30 woning met veel karakteristieke details. Er moet wel nog heel wat opgeknapt worden in het huis, dus we hebben alvast een begin gemaakt met een budgetproof badkamer.

Voor:


Na:


Stap 1: tegels verven

Eigenlijk is het sanitair in prima staat, maar de vloer en de tegels… Het zal vast allemaal vast ooit prachtig zijn geweest, maar de bruin-roze tegeltjes met her en der een bloemetjespatroon is het net niet voor ons. Dus, aan de slag!

Door de tegels met speciale tegelverf of buitenlatex te verven kun je al een heel groot verschil maken zonder dat je er veel budget voor nodig hebt. We hebben alle tegeltjes ontvet, geschuurd en daarna met een witte tegelgrondverf behandeld. Daarna hebben we buitenlatex gebruikt. Deze latex is bestand tegen vocht. Niet alleen voor buiten dus, maar ook heel handig voor in een ‘natte ruimte’ zoals de badkamer! In ons geval wilden we graag witte tegels, dus we konden de voegen prima mee verven. Door de witte tegels krijgt de badkamer al meteen een frisse look en past hij ook meteen bij de rest van de bovenverdieping, die voornamelijk wit is.

stap 2: nieuwe vloer

De bestaande vloer was een vinyl vloer met tegeltjesprint. Deze hebben we vervangen voor een nieuwe vinyl vloer met betonlook. Voor de afwerking van de vloer hebben we gekozen voor een hoge witte plint die net over de tegels valt.

stap 3: nieuwe wastafel en spiegel

De oude wastafel hebben we vervangen voor een modern exemplaar met opbergruimte van IKEA. Daarnaast wilden we meer stopcontacten creëren omdat die in een oud huis schaars zijn. Daarom hebben we zelf een soort spiegelkast gemaakt waarbij er drie nieuwe stopcontacten zijn, we een schakelaar voor de verlichting naast de kast hebben en alle elektra in een klap is weggewerkt.

Werkbeschrijving spiegelkast

Bij Hornbach hebben we Powerplex hout 18mm gekocht voor de spiegelkast. Dit hout is beter tegen vocht bestand dan bijvoorbeeld MDF. De kast hebben we in elkaar gelijmd met houtlijm.
De kast is geverfd met een matzwarte verf van Histor, in totaal heb ik drie lagen geverfd en deze lagen tussendoor licht opgeschuurd voor een super strak effect. De spiegel, met afgeronde hoeken, hebben we op maat laten maken en is met montagekit op de kast bevestigd.  Doordat we de kast aan alle kanten 15mm groter dan de spiegel hebben gemaakt, krijg je een stoere zwarte rand die meer diepte creëert.
Vervolgens maakten we op de muur een raamwerk waar we de kast stevig op konden monteren.

Accessoires

Voor de aankleding hebben we gekozen voor een mix van grijs, zwart en wit. Deze accessoires geven onze badkamer een stoere en strakke look.

Liefs, Laura
∴ Follow me on Instagram