Bedside lights

10x originele bedside lights ideeën

Als je je slaapkamer gaat inrichten krijgen het bed en waarschijnlijk de kledingkast de meeste aandacht. Vervolgens ga je kijken naar welke nachtkastjes leuk staan bij het bed en uiteindelijk kies je een lamp die de hele kamer verlicht. Maar de verlichting bij de nachtkastjes wordt vaak vergeten. In dit artikel geef ik je tien originele ideeën voor zogenaamde bedside lights.

Functies

Bedside lights kunnen veel verschillende functies vertegenwoordigen. Wil je bijvoorbeeld met deze verlichting sfeer creëren, lees je graag een boek in bed of misschien gebruik je de verlichting wel alleen om ’s nachts even te kijken hoe laat het is.
Het is verstandig om de functie van de verlichting goed in gedachten te houden als je een lamp gaat uitzoeken, zowel voor de vorm van de lamp als het aantal lumen. Lumen is de eenheid waarmee de lichtsterkte per watt wordt aangegeven, hoe meer lumen hoe helderder het licht is. Zo is een sfeervol lampje  niet handig als je een boek wilt lezen, net zoals je met een felle leeslamp geen sfeer kunt creëren.

Bijvoorbeeld als je een lamp zoekt om een boek in bed te lezen, kies dan voor een lamp die je zo kan verplaatsen of buigen dat het licht van bovenaf schijnt en kies voor een hoog aantal lumen. Wil je sfeer creëren, dan is een hanglamp een heel origineel idee. Kies voor een lager aantal lumen en een warme kleur licht.

Vormgeving

Qua vormgeving kun je natuurlijk ook alle kanten op. Heb je een ruime slaapkamer ga dan eens voor een vloerlamp. Het laat zien dat je lef hebt en het geeft body aan de kamer. Een ander origineel idee is om voor een wandlamp te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een industriële  harmonica lamp. Deze kun je in verschillende richtingen buigen en kan zowel voor sfeer als functioneel licht gebruikt worden.
Voor een nonchalant look kun je een peertje met een lang decoratief snoer langs de muur draperen. Je kunt hier bijvoorbeeld gebruik maken van een plankendrager of bijvoorbeeld een gym hook van HAY.

Onderstaande tien foto’s laten zien dat bedside lights zeker niet saai hoeven te zijn en dat er voldoende leuke opties zijn!

Bedside lightsSource unknown
Bedside lightsHomeyohmy
Bedside lightsStyling by Simple Forn and Marcia Hong, photography by Caitlin Mills
Bedside lightsSource unknown
Bedside lightsStyling by Grey Deco, photography by Janne Olander
Bedside lightsSusanna Vento
Bedside lights&Suus
Bedside lightsMyscandinavianhome
Bedside lightsAlvhem
Bedside lightsRemodelista 

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Een gedachte over “10x originele bedside lights ideeën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.